ششمين جشنواره ملي رويش
- توضیحات
- دسته: امور دانشجويي و فرهنگي
- منتشر شده در یکشنبه, 02 آبان 1395 09:33
- نوشته شده توسط حاتمي
- بازدید: 782
کانون های فرهنگی، هنری، اجتماعی، مذهبی به عنوان مجموعه ای جوان، خودجوش و اندیشمند به سبب بهره مندی از پشتوانه ی عظیم استعدادها و توانایی های جوانان فرهیخته این مرز و بوم، ازجایگاهی ویژه در میان دانشگاهیان برخوردار است. این نهادها به عنوان رکنی کارآمد و تاثیر گذار در شکل گیری روحیه فعالیت های گروهی و همچنین جامعه پذیری دانشجویان مطرح گردیده اند و هم اکنون به عنوان یکی از مهم ترین مراکز فعال دانشجویی در زمینه اجتماعی، فرهنگی و هنری در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به ایفای نقش می پردازند.
کانون ها اينك يکی از بنيادیترين عرصه ها برای تحقق اهداف و برنامه های اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری و مديريت فرهنگی دانشگاه هاست. هم چنین در جهت پاسخگويي به نيازهای متنوع و رشد خلاقيت فرهنگی و هنری دانشجويان، سامان بخشيدن به خواست ها و تلاش های خود انگيخته ی فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی و قانونمند نمودن فعاليت های دانشجويي محسوب می گردند.
برهمين اساس اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان متولی کانون ها به منظور تشویق و تداوم فعالیت های کانونی، اقدام به برگزاری جشنوراه کانون های فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی دانشگاه های سراسر کشور با عنوان «رویش» نموده است.
در این جشنواره دستاورد ها و فعالیت های کانون ها در شاخه های مختلف مورد سنجش و ارزیابی قرار مي گيرد. برگزاري نمايشگاه توانمندي هاي دانشگاه ها، دوره هاي آموزشي، برنامه هاي فرهنگي، نشست هاي فرهنگي و هنري و انتخاب برترين هاي هر حوزه از ديگر و… از برنامه هاي جشنواره ملي رويش در دوره ششم خواهد بود که در قالب نمایشگاهی چند روزه به نمایش عموم قرار می گیرد. برخي از اهداف برگزاري اين جشنواره عبارتند از:
اهداف:
– فراهم کردن زمینه جهت بروز و ظهور فعالیت های موفق جمعی و گروهی دانشجویان فعال در عرصه های مختلف کانون ها
– شناسایی و معرفی استعدادها و خلاقیت های فردی و گروهی موجود در کانون ها
– ایجاد فضای مناسب جهت ایجاد رقابت مثبت میان کانون های فرهنگی و هنری، اجتماعی و مذهبی در سطح کشور
-فراهم کردن بستر آشنایی جامعه با توانمندی های موجود در کانون ها
-ایجاد فضای مناسب جهت تعامل و همکاری مشترک میان کانون های دانشگاه ها با یکدیگر و با نهادها و سازمان های خارج از دانشگاه.
اولین جشنواره کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی دانشجویان کشور از تاریخ ۲۷ مهر ماه تا ۲ آبان ماه در سال ۱۳۸۷ در محل اردوگاه شهید باهنر واقع در منظریه تهران با حضور بیش از ۶۰۰ دانشجوی فعال در حوزههای مختلف کانون های فرهنگی هنری، اجتماعی و مذهبی برگزار شد.
از دستاوردهای مهم این همایش، پیوند دانشجویان دانشگاهها با یکدیگر؛ که این امر سبب تبادل تجربیات و همسوسازی درخواستهای دانشجویان شد. هم چنین موجب شد تا دانشجویان با انگیزه و امید بیشتری تشکیل و فعالیت کانونها را با قالب قانونمند در دانشگاه خود تعقیب نمایند.
دومین جشنواره کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی دانشجویان کشور از ۲۶ تا ۳۰ آذرماه در سال ۱۳۸۳ در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران برگزار شد. این همایش با هدف بررسی عملکرد کانونهای دانشگاههای کشور و محوریت معرفی این کانونها به مدیران و دستاندرکاران امور فرهنگی و عموم مردم برگزار شد.
سومین جشنواره کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی دانشجویان کشور «رویش» از تاریخ ۸ تا ۱۰ آذرماه در سال ۸۸ در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران واقع در خیابان ۱۶ آذر برگزار شد. نام «رويش» در واقع از اين تاريخ به اين جشنواره اطلاق گرديد. این همایش با هدف تقویت فعالیتهای جمعی در عرصه فرهنگی، تبادل اطلاعات و تجارب فرهنگی، شناسایی و انتخاب کانونهای برتر دانشجویی ونيز ارائه دوره هاي آموزشي به كارگزاران فرهنگي دانشگاه ها برگزار شد. همچنين كتاب هايي با عناوين تخصصي در حوزه هاي عملكرد كانون ها در اين سال منتشر شد.
چهارمین جشنواره کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی دانشگاههای سراسر کشور با انجام تغييراتي در تاريخ ۶ تا ۸ اسفند ماه در سال ۱۳۹۱ به میزبانی دانشگاه صنعتی امیر کبیر (پلی تکنیک تهران) با حضور ۷۴ دانشگاه از سراسر کشور برگزار شد.
پنجمین جشنواره کانون های فرهنگی، هنری، مذهبی و اجتماعی « رویش» ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در سال ۱۳۹۴ با هدف تمرکز زایی فعالیت های معاونت فرهنگی و اجتماعی و ارائه دستاوردهاي دانشگاه ها در اين عرصه در دانشگاه شیراز برگزار شد.
جهت كسب اطلاعات بيشتر به امور دانشجويي و فرهنگي مراجعه فرمائيد